<
НОВИНИ ДНЯ: Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великденьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.01.2022 491

По всій Україні локдауну не буде – Ляшко

Уряд не планує запровадження загальнодержавного локдауну через підвищення завхорюваності на COVID-19.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив у Верховній Раді після години запитань до уряду, передає Укрінформ.

"Україна велика, і поширення коронавірусної хвороби, реєстрація випадків і навантаження на систему охорони здоров'я неоднорідне - одна область може вийти (з червоного рівня епіднебезпеки - ред.), інша - зайти. Тому загальнодержавного локдауну не буде... Ми розраховуємо пройти в адаптивному карантині для того, щоб не зазнала колапсу система охорони здоров'я і був якомога менший вплив на економіку", - сказав Ляшко.

Він зауважив, що адаптивний карантин довів свою ефективність у 2021 році, під час двох хвиль захворюваності на COVID-19.

"В першу хвилю 10 областей не заходили на червоний рівень епіднебезпеки, восени 6 областей не зайшли", - нагадав глава МОЗ.

Водночас він зауважив, що новий штам Омікрон є більш заразним і передається швидше. Міністр закликав носити маски, дотримуватися протиепідемічних правил і вакцинуватися проти COVID-19.

Оценка материала:

5.00 / 2
По всій Україні локдауну не буде – Ляшко 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.01.2022 491
Еще материалы раздела «Суспільство»