<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Бізнес
Економіка
31.01.2022 728

Названо вартість проїзду першою платною дорогою в Україні

В Україні вартість проїзду першою концесійною автомагістраллю, яка з'єднає міста Краковець і Рівне із проходженням через Львів і Броди, становитиме близько 8 євроцентів за кілометр (2,5 грн).

Про це повідомляє Forbes Україна.

Як зазначив перший заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України Андрій Івко, повна довжина платної дороги - приблизно 280 км. Повний проїзд концесійною автомагістраллю коштуватиме близько 700 грн.

Повідомляється, що платна дорога матиме безкоштовну альтернативу.

Техніко-економічне обґрунтування проекту власним коштом виконала компанія Автомагістраль-Південь. Але вибрати концесіонера/інвестора можна буде тільки після того, як буде ухвалено законопроект про концесії. Тоді зможуть оголосити конкурс, оголосити переможця та почати будівництво платної автомагістралі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Названо вартість проїзду першою платною дорогою в Україні 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
31.01.2022 728
Еще материалы раздела «Економіка»