<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.02.2022 446

Як відрізнити COVID-19 від застуди – роз’яснення МОЗ

Визначити, чим саме хворіє людина, на COVID-19 чи на інше вірусне захворювання, можливо лише за допомогою тестування.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

«Жодних альтернативних шляхів, як відрізнити – це Омікрон чи гостра респіраторна вірусна інфекція, - крім тестування, не існує. Можна використовувати швидкі тести на респіраторну групу, до прикладу на грип, або швидкі тести на коронавірус. Лише так можна визначити діагноз», – сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Заступник міністра охорони здоров’я додав, що наразі хоча і спостерігається зростання захворюваності на COVID-19 серед дітей, проте вони, як і раніше, переносять коронавірус легше за дорослих. Водночас у дітей набагато частіше спостерігається підвищення температури тіла. Водночас, існує залежність перебігу хвороби від наявності супутніх захворювань та щеплень. Вакцинація допомагає захистити однаково як дітей, так і дорослих, від тяжких ризиків COVID-19.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як відрізнити COVID-19 від застуди – роз’яснення МОЗ 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.02.2022 446
Еще материалы раздела «Суспільство»