<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний переліквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.02.2022 498

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, чим небезпечний поліомієліт

Коли в новинах говорять про черговий спалах поліомієліту, що це означає і що необхідно робити? Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповів, які тяжкі наслідки спричиняє це захворювання і в чому дуже сильно помиляються сучасні мами.

Поліомієліт – це гостре інфекційне захворювання. Його збудник – вірус, проти якого немає жодних препаратів.

«Вірус вражає нервову систему й викликає незворотні паралічі. Але поширюється він як кишкова інфекція, – пояснив Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною». – Власне, поліомієліт – це хвороба брудних рук».

За словами лікаря-педіатра вищої категорії, унікальна здатність поліомієліту полягає в тому, що людина, яка заражена цією хворобою, до появи симптомів приблизно протягом 7-10 днів вже здатна активно виділяти вірус у навколишнє середовище. І після початку захворювання може протягом 3-6 тижнів продовжувати його розповсюджувати.

«Здебільшого вірус вражає дітей до 5 років. І навіть один випадок із паралічем – вже спалах, – сказав кандидат медичних наук в інтерв'ю для каналу «Україна». – Тобто в регіоні, де є хвора дитина, катастрофа з вакцинацією. На один випадок розвитку паралічу припадає від 100 до 1000 випадків без паралічу».

Тому коли в новинах пишуть, що в Україні виявлено 5 випадків поліомієліту, це означає, що є сотні дітей, у яких хвороба не діагностована.

«Багато мам перестали боятися цього захворювання, – пояснив серйозну помилку батьків доктор Комаровський. – Але очевидний спосіб профілактики – вакцинація».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, чим небезпечний поліомієліт 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.02.2022 498
Еще материалы раздела «Суспільство»