<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.02.2022 583

Продаж електромобілів в Україні зріс на третину в січні

Українці придбали і зареєстрували 663 автомобілі на електротязі у січні, що майже на третину більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомляє асоціація автовиробників УкрАвтопром.

Серед зареєстрованих електромобілів – 631 легковий автомобіль, 32 – комерційні.

Частка нових машин у реєстраціях електромобілів становила 20% проти 10% у січні 2021 року.

Найпопулярнішим легковим автомобілем на ринку повністю електричних авто залишається Nissan Leaf. У січні свою першу реєстрацію в Україні пройшли 136 автомобілів цієї моделі.

Другий результат у Tesla Model 3 – 63 реєстрації.

Електричний кросовер, вироблений японською Honda спільно з китайським Dongfeng – M-NV – уперше увійшов до трійки найпопулярніших в Україні електромобілів. В активі цієї моделі 33 реєстрації.

Також у п'ятірку січня потрапили Volkswagen e-Golf – 26 авто та Chevrolet Bolt – 25 авто.

Найпопулярнішим автомобілем серед комерційних машин на акумуляторних джерелах живлення залишається Renault Kangoo ZE – 21 реєстрація.

Оценка материала:

5.00 / 1
Продаж електромобілів в Україні зріс на третину в січні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.02.2022 583
Еще материалы раздела «Суспільство»