<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Технології
09.02.2022 689

Завдяки Дія.City частка ІТ у ВВП України може зрости з 4 до 10% - Зеленський

Завдяки Дія.City частки ІТ у ВВП нашої держави може зрости з 4 до 10%.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час Diia Summit, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми трансформуємо Україну у країну продуктових (ІТ-продукти-ред.) компаній. Завдяки Дія.City частка ІТ у ВВП нашої держави зросте з 4 до 10%, а доходи галузі – до 16,5 мільярдів доларів», - сказав Зеленський. За його словами, це дозволить нашій країні таки стати найбільшим ІТ-хабом Європи. «Ми хочемо побудувати найзручнішу державу у світі», - запевнив президент.

Президент також уточнив, що працювати в Дія City зможуть на однакових умовах як українські, так й іноземні компанії, стартапи, інвестори.

«Ми хочемо, щоб резидентами Дія City ставали не тільки вітчизняні, а й зарубіжні IT-компанії. Тому вже сьогодні до Дія City доєднаються і перші, і другі – провідні вітчизняні та іноземні компанії. Адже цифрова держава – це рівність», - додав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Дія City - спеціальний правовий та податковий режим для IT-індустрії. Умови Дія City діятимуть протягом 25 років і будуть поширені на всіх працівників компаній-резидентів.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні” №1946-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 14 грудня 2021 року.

Зокрема, документ надає можливість обирати, який корпоративний податок сплачувати: податок на виведений капітал (ПнВК) у розмірі 9% або податок на прибуток — 18%. Також він запроваджує спеціальні ставки для працівників IT-компаній та гіг-спеціалістів: податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) — 5%, єдиний соціальний внесок — 22% від мінімальної зарплати, військовий збір — 1,5%. Якщо фахівець отримує понад 240 тис. євро на рік, то весь дохід вище від цього ліміту оподатковуватиметься 18% ПДФО.

Оподаткування ФОП, що співпрацюватимуть із резидентами Дія City, залишатиметься на рівні чинних на сьогодні ставок. Суми понад ліміт для платників ПнВК будуть оподатковуватися в розмірі 9%. Платники податку на прибуток повинні будуть включати до фінансового результату витрати на ФОП, які перевищуватимуть дозволені 20%.

Як повідомляв Укрінформ, на Diia Summit команда Мінцифри презентує 10 нових цифрових послуг. Серед них - зміна місця реєстрації на всю країну, послуги для пенсіонерів та водіїв, нові сповіщення в Дії, оновлений Дія.Підпис. Також буде презентовано спеціальний податковий режим для IT-індустрії Дія.City та інші цифрові проєкти й ініціативи. Участь у заході беруть Президент України Володимир Зеленський, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, команда Дії та Мінцифри, міжнародні гості.

Оценка материала:

5.00 / 2
Завдяки Дія.City частка ІТ у ВВП України може зрости з 4 до 10% - Зеленський 5.00 5 2
Бізнес / Технології
09.02.2022 689
Еще материалы раздела «Технології»