НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
10.02.2022 747

Яких політиків українці хочуть бачити при владі: пояснення соціолога

Соціолог Володимир Паніотто розповів, яких політиків українці хочуть бачити при владі. Зараз недостатньо "нових облич", хочуть бачити при владі більш професійних політиків.

Про це розповів в інтерв'ю РБК-Україна директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто.

"Можливо, не господарники, а юристи, але вони все ж мають виглядати професійно", - зазначив він.

Паніотто допускає, що через політичну боротьбу в українців є уявлення, що нинішня влада недостатньо компетентна.

"Так це чи не так - питання. Але українці не хочуть, щоби при владі були люди нові і некомпетентні, а натомість хочуть компетентних. Найкраще - це, мабуть, якби вони були нові і компетентні, тому що певний запит на "нові обличчя" все одно є", - додав він.

За його словами, контроль над засобами масової інформації, телебаченням дозволяє тим, у кого є ресурси, більш активно формувати іміджі.

"Дійсно, в людей є запит на людей більше компетентних і тому привабливість "нових облич" зменшилася. У більш відомих політиків є більш високий антирейтинг. Є частина людей, наприклад, 50%, які ніколи за них не проголосують", - вважає Паніотто.

Оценка материала:

5.00 / 1
Яких політиків українці хочуть бачити при владі: пояснення соціолога 5.00 5 1
Політика / Україна
10.02.2022 747
Еще материалы раздела «Україна»