НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
10.02.2022 689

Як відстрочка виборів Ради на 2024 рік вплине на рейтинги влади: відповідь соціолога

Соціолог Володимир Паніотто вважає, що нинішня влада виграє від відстрочки виборів Ради на 2024 рік. Якщо спочатку будуть президентські вибори, то це залежить від того, чи виграє Володимир Зеленський їх.

Про це розповів в інтерв'ю РБК-Україна директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто.

За його словами, зараз голосування і в першому, і в другому турі показують, що в нього є шанси перемогти і поки що він виграє в усіх цих варіантах.

"З огляду на те, що в нас усі партії лідерські, то в разі його перемоги це буде сприяти підвищенню рейтингу його партії потім на парламентських виборах", - повідомив він.

Соціолог вважає, що рейтинг президента набагато більше впливає на рейтинг партії, ніж навпаки.

"Якщо трапляються різні корупційні скандали і президент на них мляво реагує, це позначається і на рейтингах партії. А якщо в результаті парламентської кампанії партію Зеленського обійде якась інша політсила, то це, як мені здається, буде менше впливати на рейтинг президента", - додав Паніотто.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як відстрочка виборів Ради на 2024 рік вплине на рейтинги влади: відповідь соціолога 5.00 5 2
Політика / Україна
10.02.2022 689
Еще материалы раздела «Україна»