<
НОВИНИ ДНЯ: Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабаху  Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порції  Коли Страсний тиждень 2024 року: що можна і не можна робити перед Великоднем, традиції кожного дня  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш поясниввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.02.2022 509

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чому дитина може стати млявою та неактивною

За поведінкою дитини можна визначити, яке у неї самопочуття. Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповів, в яких випадках батькам потрібно терміново звернутися до лікаря.

За словами Євгена Комаровського, особливість дітей у тому, що вони завжди мають бути активними.

«Але якщо малюк, який ще годину тому грався і бігав, раптом втратив до всього інтерес і виглядає апатичним – це привід звернутися до лікаря і з'ясувати, що з ним трапилося», – сказав доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною».

Кандидат медичних наук попередив, що саме так можуть починатися гостра інфекційна хвороба, зневоднення або ознаки перегріву в спеку і таке інше. Тобто млявість може бути початком величезної кількості хвороб.

«Лікар зробить стандартний аналіз крові та сечі, і тоді стане зрозуміло, що з дитиною», – пояснив Євген Комаровський в інтерв'ю для каналу «Україна».

Але є також інший приклад. Діти часто успадковують спосіб думки, поведінку та алгоритми дій батьків. Якщо мама й тато за своєю природою – неактивні люди, тоді шансів, що їхнє маля буде енергійним, небагато.

За словами лікаря-педіатра вищої категорії, якщо батьки цілий день сидять у гаджетах або проводять вихідні перед телевізором – з якого дива дитина буде «енерджайзером». Ніхто не показує їй приклади бадьорості та активності.

«Тому якщо дитина завжди млява й повільна – це найімовірніше особливості її характеру чи виховання батьків», – пояснив доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чому дитина може стати млявою та неактивною 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
11.02.2022 509
Еще материалы раздела «Суспільство»