<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп пообіцяв нафтовикам поступки в обмін на 1 млрд доларів для його кампанії, - WP  "Росією не керують раціональні уми": генерал Павлюк назвав стратегічний провал ворога  Пройде дощ: Гідрометцентр спрогнозував потепління в Київській області до +19  На вихідних в Україні пройдуть короткочасні дощі, вдень до +20°  Синоптик розповіла про погоду на 11 травня, вказавши на важливий нюанс  Погода на вихідні 11-12 травня: нарешті комфортне тепло  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 11 травнявсі новини дня
Політика
Україна
15.02.2022 941

Держдума попросила Путіна визнати "республікою" терористів у Донецьку

Депутати нелегітимної Держдуми Росії на засіданні проголосували за проект ухвали про звернення до президента РФ Володимира Путіна про визнання  терористичних організацій ЛНР та ДНР "незалежними республіками".

Документ, підготовлений комуністами, передбачає, що наразі звернення передадуть Путіну. За нього проголосував 351 депутат, 16 – проти, один утримався.

Альтернативний документ, підготовлений путінською Єдиною Росією, депутати не підтримали – за нього проголосувало 310 осіб.

Два різні проекти по тому самому питанню розробляли КПРФ і Єдина Росія. Комуністи хотіли направити звернення відразу Путіну, а едроси говорили, що спочатку проект потрібно розглянути в Міноборони РФ та МЗС РФ.

Глава МЗС України сьогодні сказав, що позиція України у цьому питанні незмінна: у разі ухвалення рішення про визнання окупованих територій Донбасу Росія де-факто та де-юре вийде з мінських домовленостей "з усіма супутніми наслідками". Він зазначив, що Україна вже попередила про цю позицію партнерів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Держдума попросила Путіна визнати "республікою" терористів у Донецьку 5.00 5 2
Політика / Україна
15.02.2022 941
Еще материалы раздела «Україна»