<
НОВИНИ ДНЯ: Мікрокредити. Як скористатися чужими грішми, не потрапивши в борговий зашморг  Відмова від повістки та неявка до ТЦК. Рада підняла штрафи для ухилянтів: головне  Особливого тепла не варто чекати: синоптик розповіла, що буде з погодою в Україні  Зеленський знайшов посаду Залужному: де і ким працює колишній головком ЗСУ  Легалізація криптовалюти. Які країни узаконили цифрові гроші та яка ситуація в Україні  Черги до ТЦК вдасться розвантажити, але є “неприємний” нюанс – нардеп  В Україні 10 травня переважно без опадів, уночі ймовірні заморозкивсі новини дня
Політика
Європа
15.02.2022 1155

У ЄС заявили про наслідки можливого визнання т.зв."Л/ДНР" Росією

Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявив, що якщо буде визнання Росією т.зв."ДНР" і т.зв."ЛНР", будуть нові територіальні претензії до України.

Про це він написав у Twitter у вівторок, 15 лютого.

Такий коментар він дав на ухвалене сьогодні Держдумою Росії звернення до президента Володимира Путіна із проханням визнати самопроголошені т.зв"ДНР" і т.зв."ЛНР".

"У разі офіційного оформлення, постануть додаткові територіальні претензії до України", – написав Маасікас.

Як повідомлялося, сьогодні Держдума РФ мала на розгляді два документи про визнання т.зв."Л/ДНР". Один із них, який подала партія Единая Россия, визначав надалі мати попередні консультації з МЗС РФ, але більше голосів набрав проект постанови від фракції КПРФ, згідно з яким має бути негайне звернення Держдуми до президента РФ.

Зазначимо, сьогодні Верховна Рада України закликала світову спільноту засудити будь-які дії РФ, спрямовані на визнання самопроголошених т.зв."республік".

А в МЗС України повідомили, що визнання т.зв."Л/ДНР" Росією означатиме вихід РФ із Мінських угод.

Оценка материала:

5.00 / 1
У ЄС заявили про наслідки можливого визнання т.зв."Л/ДНР" Росією 5.00 5 1
Політика / Європа
15.02.2022 1155
Еще материалы раздела «Європа»