<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
16.02.2022 590

У Сенаті США підготували законопроєкт із новими санкціями проти Росії

Група сенаторів-республіканців внесла до верхньої палати Конгресу США законопроєкт, що передбачає санкції проти Росії уже на нинішньому етапі, а також додаткову підтримку України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті комітету з питань міжнародних відносин Сенату США.

«Військового вторгнення досі не сталося, але є інші способи, у які Росія може напасти на Україну, і які можуть бути виснажливими для українців, а також для європейської безпеки в цілому», – заявив автор законопроєкту, старший член комітету з питань міжнародних відносин Джим Ріш.

Він пояснив, що нова законодавча ініціатива передбачає негайні дії з метою зупинки проєкту Nord Stream 2, масштабні економічні втрати для Росії, а також зміцнює союзників і партнерів США та надає підтримку Україні.

Новий законопроєкт має символічну абревіатуру NYET (від російського «нет»), що розшифровується як Never Yielding Europe’s Territory. У перекладі назва документа означає «ніколи не поступатися територією Європи». Проєкт закону одразу підтримали як співавтори понад три десятки сенаторів-республіканців.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Сенаті США підготували законопроєкт із новими санкціями проти Росії 5.00 5 1
Політика / Україна
16.02.2022 590
Еще материалы раздела «Україна»