<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травнявсі новини дня
Політика
Україна
16.02.2022 682

Набрала чинності Стратегія держбезпеки

Президент України Володимир Зеленський надав чинності рішенню Ради національної безпеки та оборони (РНБО) щодо Стратегії забезпечення держбезпеки.

Про це повідомляє сайт глави держави.

"Державна політика спрямовується на своєчасне виявлення та запобігання зовнішнім і внутрішнім загрозам держбезпеці України, припинення розвідувальних, терористичних, диверсійних та інших протиправних посягань спецслужб іноземних держав, а також організацій, окремих груп та осіб на держбезпеку України", - йдеться в документі.

У документі, який визначає реальні та потенційні загрози для України, також зазначається, що РФ продовжує гібридну війну, застосовуючи політичні, економічні, інформаційно-психологічні засоби та кібератаки. А діяльність окупаційних адміністрацій на Донбасі та в Криму може загрожувати держбезпеці України.

Також у документі йдеться про те, що деструктивна пропаганда за кордоном і всередині країни провокує конфлікти та підриває суспільну єдність, і що нинішній стан системи стратегічних комунікацій ускладнює нейтралізацію цієї загрози на тлі інформаційної експансії РФ.

Стратегія також передбачає боротьбу з олігархами, які встановили контроль над стратегічними підприємствами та галузями національної економіки, у тому числі через вплив на політичні інститути та процеси.

Оценка материала:

5.00 / 1
Набрала чинності Стратегія держбезпеки 5.00 5 1
Політика / Україна
16.02.2022 682
Еще материалы раздела «Україна»