<
НОВИНИ ДНЯ: Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.02.2022 1381

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи можна давати козяче молоко дітям

Існує помилкова думка, що козяче молоко набагато корисніше, ніж коров'яче. Тому батьки намагаються купувати для своєї дитини саме цей продукт. Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповів, у чому їхня відмінність, і як він ставиться до козячого молока.

За словами Євгена Комаровського, у багатьох мам і бабусь вже багато років існує хибне уявлення, що козяче молоко набагато корисніше й дуже відрізняється від коров'ячого. Насправді принципової різниці між ними немає.

«Козяче молоко настільки ж корисне для організму дитини, наскільки корисне коров'яче молоко», – сказав кандидат медичних наук у програмі «Ранок з Україною».

Євген Комаровський пояснив, що існує різниця саме при вигодовуванні дітей першого року життя.

«За деякими даними, ці продукти по-різному перетворюються на сирну масу. Коров'яче молоко згортується у вигляді великої грудки, а козяче – у вигляді дрібних кульок, – пояснив лікар-педіатр вищої категорії в інтерв'ю для каналу «Україна». – Саме з цим пов'язані легенди про нереальну користь козячого молока».

Наприклад, якщо в мами немає молока, дитині намагаються дати коров'яче молоко. Та оскільки воно згортується у вигляді великої грудки, малюк відригує. Тоді батьки дають йому козяче, і дитина перестає зригувати. Тому люди роблять неправильний висновок: коров'яче молоко не засвоюється.

«Сьогодні дітям у перший рік життя не дають ні козяче, ні коров'яче молоко. А якщо малюк старший за рік і в нього немає схильності до зригування, тоді різниці, яке молоко він п'є, немає, – сказав Євген Комаровський. – Я однаково добре ставлюсь і до коров'ячого, і до козячого молока».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи можна давати козяче молоко дітям 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.02.2022 1381
Еще материалы раздела «Суспільство»