Життя та Стиль
Афіша
«Головна тема»: безплатні магазини - де і кому дають хліб та м'ясо задарма?
У суботу, 19 лютого, о 20:00 у суспільно-резонансному проєкті «Головна тема. Перезавантаження» з Оленою Кот на каналі «Україна», проведуть ексклюзивне міжнародне розслідування та з’ясують, де і які продукти можна отримати безкоштовно.
Продуктовий кошик мрії абсолютно безкоштовно - саме так харчувався українець Євген, поки два роки жив у Канаді. А все тому, що по ці товари чоловік ходив до безкоштовних магазинів – фудбанків. Що це таке, як вони працюють та в яких ще країнах можна не платити за їжу вирішили з’ясувати у «Головній темі». Доки українці чекають на обіцяні продуктові картки від держави, команда проєкту знайшла людей, які вже давно їх мають. У випуску розкажуть, скільки і яких продуктів можна купити на таку картку та покажуть магазини, де кожен може брати все і скільки захоче. В ексклюзиві програмі глядачі дізнаються, де у світі за талони на їжу можна отримати рис «із сюрпризом», де смачно поїсти в ресторані, і скільки економлять на продуктах наші сусіди поляки після скасування ПДВ.
У випуску розкажуть, як отримати додатковий прибуток, не змінюючи основної роботи. Поки ціни на продукти, житло, ліки й транспорт злітають угору, і тільки зарплати застрягли на місці. Як бути, коли гроші потрібні вже зараз, а наступної зарплати чекати ще кілька тижнів? Виявляється, є люди, які готові платити за те, що ви робите безплатно майже щодня. Журналісти проєкту вирушили на термінові підробітки і на собі перевірили, як заробити легко, а головне швидко! За що нині українці готові платити найкраще і кому з журналістів вдалося заробити найбільше - за годину, за день і за тиждень – виявить головний грошовий експеримент вже цієї суботи.
У «Головній темі» з’ясують, як вибрати рибу, аби після розморожування вона виявилась свіжою та якісною, а не розтанула разом із льодом. Попри широкій вибір лускатої у супермаркетах, знайти якісну стає дедалі важче. Скільки українці переплачують за воду, купуючи заморожену рибу? У програмі влаштують крижаний експеримент із замороженими морепродуктами і дізнаються, де води більше, ніж самого товару. А також журналісти вирушать на найвідоміший рибний ринок країни, де разом із тренером дельфінів вчитимуться вибирати справді свіжозаморожену рибу. В ексклюзивному зізнанні від колишньої продавчині глядачі дізнаються, які лайфхаки використовують, аби продати старі морепродукти. Головне рибне викриття суботи, яке точно збереже ваше здоров’я і гроші!
Дивіться програму «Головна тема. Перезавантаження» у суботу о 20:00 на каналі «Україна»!
Оценка материала:
«Головна тема»: безплатні магазини - де і кому дають хліб та м'ясо задарма?18.02.2022