Життя та Стиль
Суспільство
Готуємо скумбрію "як консерви" вдома: візьміть рибу і трохи спецій
Смачну і ніжну скумбрію, яка буде нагадувати консерви за смаком і консистенцією, як виявилося, дуже просто приготувати. Для цього потрібно взяти трохи спецій, і запастися терпінням, щоб протомити рибку на вогні як слід.
Рецептом поділилася знаменита блогерка Alina FooDee. Пише rbc.ua.
Інгредієнти на 2 великі риби (1,2 кг нечищеної):
Сіль - 1 ч. л.
Цукор - 1 ч. л.
Вода - 200 г
Лавровий лист - 1 шт.
Коріандр - 1/3 ч. л.
Запашний перець -3-5 горошин
Чорний перець - 7-10 горошин
Рослинна олія без запаху - 70 г
Покрокове приготування риби
Видаліть голову, плавники, нутрощі. Добре промийте скумбрію, обов'язково видаліть чорну плівку всередині. Наріжте рибу на порційні шматочки. Викладіть шматочки в каструлю.
Додайте спеції: запашний перець, чорний перець, коріандр, лавровий лист, сіль і цукор. Влийте воду і рослинну олію.
Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і млоїть рибу на маленькому вогні 2,5 години. Зніміть каструлю з плити і дайте повністю охолонути.