<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Бізнес
Економіка
21.02.2022 728

Нафтогаз розпочинає арбітраж щодо активів у Криму

Арбітражний трибунал у Гаазі в понеділок, 21 лютого, розпочинає слухання щодо визначення розміру компенсації Нафтогазу за втрачені активи в Криму.

Як повідомив голова компанії Юрій Вітренко, НАК оцінює свої втрати від анексії півстрову у 10 млрд доларів.

"Нафтогаз у цьому суді вимагає компенсації завданих збитків у понад 10 млрд доларів, включаючи відсотки", - повідомив він.

Вітренко зазначив, що стратегічно важливі енергетичні інвестиції стали однією з основних мішеней РФ під час анексії Криму у 2014 році.

"Росія незаконно привласнила український Крим і вже 8 років користується тим, що належить українцям, у тому числі і національній компанії Нафтогаз. Йдеться про родовища, бурові установки, підземні сховища, кораблі, газотранспортну систему та багато інших об'єктів, які ми поки не можемо використовувати", - уточнив він.

За оцінками Вітренка, рішення арбітражу буде прийнято на початку наступного року, "оскільки це надзвичайно складний процес, що потребує нетривіальних аргументів як юридичних, так і економічних по кожному активу".

Оценка материала:

5.00 / 1
Нафтогаз розпочинає арбітраж щодо активів у Криму 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
21.02.2022 728
Еще материалы раздела «Економіка»