<
НОВИНИ ДНЯ: Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустятьвсі новини дня
Політика
Європа
22.02.2022 785

У ЄС готують масштабні санкції проти РФ – ЗМІ

У Євросоюзі готують нові санкції проти Росії після визнання так званих "Л/ДНР". Вони стосуватимуться сотень депутатів Держдуми РФ, політиків і військових, а також банків.

Про це повідомляють CNN та Reuters і посилаються на власні джерела.

Зазначається, що Європейська комісія та Європейська служба зовнішніх дій представили свої пропозиції щодо санкцій. За даними ЗМІ, вони міститимуть санкції проти 27 осіб і організацій, зокрема проти політичних діячів, пропагандистів, військовослужбовців і фінансових установ, яких ЄС вважає пов'язаними із "незаконною діяльністю" у регіонах.

Також будуть санкції щодо 351 російського депутата, які проголосували за визнання, і проти 11 осіб, які пропонували його, а також виступали за введення російських військ.

Санкції ЄС передбачають замороження активів на території об'єднання та заборону на в'їзд в країни Євросоюзу.

Також очікується, що під санкції потраплять банки, які фінансують російських військових та інші операції на цих територіях, серед них ВЕБ РФ, банк Россия та Промзв'язокбанк.

За інформацією ЗМІ, також санкції визначають, що буде заборона на торгівлю російськими державними облігаціями.

Як повідомляється, сьогодні вдень відбудеться неформальна зустріч міністрів закордонних справ ЄС, надалі – у другій половині дня – буде офіційно представлено перший пакет санкцій.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ЄС готують масштабні санкції проти РФ – ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Європа
22.02.2022 785
Еще материалы раздела «Європа»