<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
24.02.2022 987

Активне будівництво на Заході України та здорожчання будматеріалів: тенденції галузі 2022

Протягом минулого року український ринок будівництва виріс на 5%, а ринок будматеріалів – на 16%. Загальною тенденцію стало стабільне зростання будівельної індустрії України прискореними темпами.

Про це повідомляє РБК-Україна Realty з посиланням на аналітичне дослідження "Огляд розвитку будівельної галузі України" від Агентства PAU.

Скільки будували протягом року

Обсяг виконаних будівельних робіт за січень-грудень 2021 року склав 254 млрд грн. (+5,1%) до попереднього року.

Це відбулося за рахунок:

- житлового будівництва – +16,8%;

- нежитлового будівництва – +3,2%;

- будівництва інфраструктури – +3,1%.

В ТОП-3 регіонів з найбільшими обсягами будівництва увійшли Київський регіон, Одеська та Дніпропетровська області. Їх загальні частка склала понад 50%.

Драйвери зростання

Драйверами зростання будівальної галузі залишаються:

- проєкт "Велике Будівництво";

- запуск державної програми з іпотечного кредитування під 7%;

- запуск реформованої ДІАМ (Державна інспекція архітектури та містобудування України).

Очікується, що ці драйвери зможуть вивести будівельну індустрію України в 2022 році на новий рівень – понад 300 млрд грн. на рік.

Ставка на Західну Україну

"В той же час, енергетична криза в Європі, а також загроза нового вторгнення РФ на територію України, призведуть в 2022 році до більш активного росту будівельної діяльності в Західній Україні і більш активного зростання цін на будівельні матеріали", – зазначають аналітики агентства.

Оценка материала:

5.00 / 2
Активне будівництво на Заході України та здорожчання будматеріалів: тенденції галузі 2022 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
24.02.2022 987
Еще материалы раздела «Нерухомість»