<
НОВИНИ ДНЯ: Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадянвсі новини дня
Політика
Україна
24.02.2022 724

Іноземні медіа акредитують в зону ООС за спрощеною процедурою

Генеральний штаб Збройних сил України усунув усі перешкоди для допуску представників іноземних засобів масової інформації в зону проведення ООС.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомили представники українських силових відомств під час круглого столу «Особливості процесу акредитації журналістів в зоні ООС».

Під час заходу, організатором якого Національна спілка журналістів України, йшлося про те, що іноземні журналісти часом чекають на акредитацію по кілька місяців і деякі з них отримують відмову. Та як зазначив керівник експертної групи Директорату інформаційної політики у сфері оборони та стратегічних комунікацій Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, від 20 лютого почала діяти спрощена процедура акредитації й усунуто усі перешкоди для допуску представників іноземних ЗМІ в зону проведення ООС.

“За два дні за спрощеною процедурою отримали акредитацію майже тисяча журналістів. Впродовж наступних двох днів при розгляді за спрощеним порядком її отримають ще понад 150 іноземних журналістів. Ми максимально йдемо назустріч нашим іноземним друзям”, - запевнив Мотузяник.

За його словами, кількість відмов в акредитації іноземним журналістам становить менше одного відсотка, і якщо певному журналісту відмовили в акредитації, ЗМІ може надіслати іншого журналіста.

Як зазначив речник СБУ Артем Дехтяренко, нині немає жодного неопрацьованого запиту на акредитацію від іноземних журналістів і розповів, що саме може стати причиною відмови.

“Про відмови журналістам повідомляють наші колеги з ЗСУ. Причини від СБУ мають рекомендаційний характер, і ми не можемо їх розкривати. У нас є цілий спектр перевірок журналістів на предмет публікацій, незаконного перетину кордону, взаємодії з терористичними організаціями тощо. Але позиція СБУ завжди аргументована і має підстави”, - сказав Дехтяренко.

Як повідомили учасники заходу, за два місяці цього року опрацьовано понад 1 тис. запитів на акредитацію іноземних журналістів в зону ООС, а це - як за весь минулий рік. Підвищену зацікавленість західних ЗМІ пов’язують із загостренням ситуації на сході України.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" і підписав відповідні укази, що передбачають їхню військову підтримку з боку РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Іноземні медіа акредитують в зону ООС за спрощеною процедурою 5.00 5 1
Політика / Україна
24.02.2022 724
Еще материалы раздела «Україна»