<
НОВИНИ ДНЯ: На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагувсі новини дня
Політика
Україна
24.02.2022 539

За фактами вторгнення РФ в Україну розпочато кримінальні провадження

Офіс генерального прокурора заявила, що за фактами вторгнення Російської Федерації в Україну було розпочато кримінальні провадження. Дії Росія також порушили норми міжнародного права.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на генерального прокурора Ірину Венедиктову в Facebook.

Зазначається, що провадження розслідується за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110 та ч. 2 ст. 437 КК України).

Крім того, Венедиктова уточнила, що дії Росії вже спричинили тяжкі наслідки, в тому числі у вигляді загибелі та поранення військовослужбовців і мирних мешканців, а також пошкодили та зруйнували об’єкти військової та цивільної інфраструктури.

"Відповідно до статті 51 Додаткового протоколу від 08.06.1977 до Женевських конвенцій від 12.08.1949, які регулюють питання захисту цивільного населення під час війни, цивільні особи та цивільні об’єкти не повинні бути об’єктами нападу. Умисні та невибіркові напади на цивільних осіб і цивільні об’єкти правоохоронними органами кваліфікуються та вносяться до ЄРДР в оперативному порядку за ст. 438 КК України (порушення законів і звичаїв війни)", - йдеться у повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
За фактами вторгнення РФ в Україну розпочато кримінальні провадження 5.00 5 1
Політика / Україна
24.02.2022 539
Еще материалы раздела «Україна»