<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти США  Вибори в Європарламент. Хто бере участь та яка позиція партій щодо України  Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травнявсі новини дня
Політика
Україна
06.03.2022 889

Ми - воїни світла. З полоненими поводьтеся гуманно, - Арестович

Українців закликали поводитися з полоненими російськими військовослужбовцями гуманно. Категорично заборонено поводитися з ними варварськи та публікувати відео.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника глави ОП Олексія Арестовича.

Арестович нагадав про Женевську конвенцію і закликав поводитися з російськими військовополоненими гуманно. Варварське звернення категорично заборонено.

"Ненависть до військовополонених зрозуміла. Вони бомблять мирні міста, від них гинуть мирні жителі, діти й так далі. Проте. Ми європейська армія, європейської держави. Категорично забороняється варварське поводження з полоненими", - підкреслив Арестович.

За словами радника глави ОП, подібна поведінка нас розлюдовує, а на війні важливо утримувати правильний стан свідомості.

"Ми - воїни світла, ми не фашисти. Не уподібнюйтеся сатані, бо це означає програти сатані. Навіть якщо залишитися в живих", - підкреслив Арестович.

Західні партнери вкрай негативно реагують на такі факти. Публікувати відео з полоненими теж тепер заборонено – щоб не було звинувачень у порушенні Женевської конвенції.

Максимум, що можна запитати у полонених – ПІБ і номер військової частини. Всі допити з ними повинні вести спеціальні органи.

"Наші західні партнери вкрай негативно реагують на такі факти. Тільки Женевська конвенція. Записуючи відосики з "хвацькими" допитами, ви серйозно підсилюєте тих людей на Заході, які кажуть, що "ага, Україна порушує Женевську конвенцію, скоює військові злочини, не все так однозначно" та інше. І вже уряди заходу під тиском відповідних лобі ставлять питання про те, що: "Ну як вам тепер допомагати? Важкувато буде", - додав Арестович.

Він нагадав, що в Україні працює прокуратура з кримінальних справ і військові злочини – ці звинувачення можуть бути пред'явлені й в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ми - воїни світла. З полоненими поводьтеся гуманно, - Арестович 5.00 5 2
Політика / Україна
06.03.2022 889
Еще материалы раздела «Україна»