НОВИНИ ДНЯ: Вибори у США. Топ-5 фактів про виборчу кампанію 2024 року  Навіщо кухарі додають до тушкованої капусти молоко: ви точно про це не знали  Місяць до виборів у США. Які рейтинги у Трампа й Гарріс і що вони готують один проти одного  Перемир’я замість перемоги?: чому кінець війни в Україні – за горами  У Росії пригрозили війною ще кільком країнам: що обурило Москву  Як тушкувати капусту в каструлі, з м'ясом на сковорідці, скільки часу потрібно для її приготування  Ціна як за оренду. Українці частіше купують квартири в новобудовахвсі новини дня
Політика
Україна
06.03.2022 779

Венедіктова оголосила Киві підозру у державній зраді

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова оголосила про підозру народному депутату від "Опозиційної платформи — За життя" Іллі Киві. Вона стосується посягання на територіальну цілісність України та державної зради.

Про це Венедіктова повідомила у Facebook у неділю, 6 березня.

Згідно з документом, Киву підозрюють за частиною 3 ст. 110 Кримінального кодексу — зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, та за частиною 1 ст. 111 — державна зрада.

"Кива Ілля Володимирович, повідомляю вас про підозру. У найближчий час ми оголосимо вас у міжнародний розшук. Потім буде арешт, екстрадиція і справедливий суд. Така ваша доля, іншої не буде", — написала Венедіктова.

За словами генпрокурорки, своїми діями та висловлюваннями Кива "заподіяв колосальну шкоду державі Україна, зробивши все від себе залежне, щоб „запросити“ у наш дім російського агресора".

Оценка материала:

5.00 / 1
Венедіктова оголосила Киві підозру у державній зраді 5.00 5 1
Політика / Україна
06.03.2022 779
Еще материалы раздела «Україна»