<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
09.03.2022 870

З риторики путінських пропагандистів зникає слово «денацифікація» - Ткаченко

З риторики путінських пропагандистів потроху зникає слово «денацифікація», якої кремль вимагав у своєму ультиматумі під час нападу 24 лютого. Тепер окупанти вже не «борються з фашизмом», а «рятують світ».

Про це заявив у своєму Телеграм-каналі міністр МКІП Олександр Ткаченко, передає Укрінформ.

"Мабуть, до пєскова нарешті дійшло, що «денацифікація» - синонім «нацизму». Тож тепер окупанти вже не «борються з фашизмом», а «рятують світ». Хоча насправді, це світ треба рятувати від росії. І Україна зараз весь світ і рятує", - написав Ткаченко.

За його словами, дезінформаційна та пропагандистська війна росії продовжується.

"З прикладів внутрішньоросійської – ЗМІ масово розповідають про нечуване зростання цін на нафту, але взагалі не обговорюють те, що відсьогодні росіяни не зможуть купити валюту", - зазначив він.

За словами міністра, прикладом міжнародної дези є вкид ірландського видання про те, що секретаріату ООН заборонили вживати слова «вторгнення» та «війна» по відношенню до нападу росії на Україну. А також розповіді про те, що на захоплених «орками» АЕС усе в порядку. Хоча у МАГАТЕ вже зник зв’язок із системами моніторингу на ЧАЕС, а потім на станції – взагалі зникла електроенергія.

"Ще одна деза: росія створює гуманітарні коридори, щоб врятувати мирних українців та студентів-іноземців, але Україна обстрілює їх та мінує дороги. Це вже було в Маріуполі, коли людей збирались вивозити в РФ, у Волновасі – коли заручників обстрілів намагались вивезти в самопроголошену «диру», в Харкові – коли патріотів, що ненавидять путіна, збиралися відправити в Бєлгород", - зазначив міністр.

Він розповів, що в Україні почали працювати групи психологічного впливу. "Їхнє завдання – сіяти паніку. Нібито влада здає Україну, Президент Зеленський у Польщі, всі можновладці виїхали та іншу маячню. Мета зрозуміла – змусити українців повірити, що наша держава здається. Впевнений, ніхто в ці нісенітниці не вірить, але якщо від когось почуєте – знайте, це або агент впливу, або той, над ким він уже попрацював", - наголосив Ткаченко.

Як повідомлялося, МКІП разом з журналістами створив «Інформаційний полк».

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками. Вони бомблять українська міста, руйнуючи соціальну інфраструктуру та спричиняючи гуманітарну катастрофу.

Оценка материала:

5.00 / 2
З риторики путінських пропагандистів зникає слово «денацифікація» - Ткаченко 5.00 5 2
Політика / Україна
09.03.2022 870
Еще материалы раздела «Україна»