<
НОВИНИ ДНЯ: Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
16.03.2022 798

Більшість українців вважають, що головна мета вторгнення рф – знищення народу

Більш ніж половина українців вважають головною метою вторгнення росії повне знищення українського народу.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 12-13 березня.

Так, 56% вважають, що головна мета вторгнення росії – це повне знищення українського народу, і ця думка домінує в усіх регіонах України. Ще половина вважають, що ціль нападу – окупація України і приєднання до росії.

Тільки 15-17% респондентів думають, що росія переслідує мету змінити політичний курс України чи запобігти розміщенню баз НАТО, 10% вважають, що мотивом є знищення військової інфраструктури, 5% – провокування НАТО на війну.

Тих, хто вважає, що вторгнення росії мало за мету захистити російськомовних, лише 2%.

При цьому, за даними опитування, реальним шляхом завершення війни більшість бачить пошук компромісів на переговорах із залученням інших країн (64%).

Водночас, майже третина вважають, що варто відмовитися від переговорів і воювати до звільнення всіх територій, і лише 1% - погодитись на більшість вимог рф.

Як свідчать результати опитування, українці зовсім не готові віддавати ані Крим, ані Донбас: більшість вважають, що Україна має використовувати всі можливості для повернення окупованих територій Донбасу (86%) і Криму (80%). У цьому впевнені жителі усіх регіонів, і цей показник зараз вищий, ніж у довоєнні часи.

Абсолютна більшість підтримують ініціативу надання містам статусу міста-героя (93%) та перейменування вулиць на честь Героїв, які зараз боронять Україну (92%). В усіх регіонах максимальна підтримка такої ініціативи.

В опитуванні взяли участь 1200 респондентів віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%.

Оценка материала:

5.00 / 2
Більшість українців вважають, що головна мета вторгнення рф – знищення народу 5.00 5 2
Політика / Україна
16.03.2022 798
Еще материалы раздела «Україна»