<
НОВИНИ ДНЯ: Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершеневсі новини дня
Політика
Світ
16.03.2022 798

США планують передати Україні передові керовані ракети

В адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена розглядають можливість передачі Україні новітнього озброєння. Йдеться про сучасні керовані ракети, які можуть точно вражати російську техніку та позиції з відстані кількох миль.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на NBC.

Про відповідні плани розповіли два обізнаних чиновники.

За словами одного з них, адміністрації поки що не прийняла жодних рішень. Білий дім роздумує над тим, чи варто оснастити Україну "ракетами-бродягами" Switchblades в рамках нового пакету військової допомоги.

Існує два варіанти Switchblade - 300 та 600:

  • 300 модель призначена для точкових ударів по військовим;

  • 600 модель призначена для знищення танків або ж іншої техніки ворога;

"Ми підтримуємо наших союзників і суверенні держави в їхньому праві захищати свою батьківщину та своє життя, коли це фундаментальне право перебуває під загрозою", - йдеться у заяві компанії-розробника AeroVironment.

Зазначається, що Switchblades є роботизованими бомбами, які обладнані камерами, системою наведення, а також вибухівкою. Їх можна запрограмувати на автоматичний удар по цілях, які розташовані на відстані, або ж, наприклад, відтермінувати атаку. Згідно з даними компанії модель 600 здатна літати протягом 40 хвилин й долати відстань до 80 кілометрів.

Варто додати, що Switchblades є зброєю одноразового використання.

Оценка материала:

5.00 / 2
США планують передати Україні передові керовані ракети 5.00 5 2
Політика / Світ
16.03.2022 798
Еще материалы раздела «Світ»