<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнеювсі новини дня
Політика
Світ
16.03.2022 795

Псакі – про санкції кремля: Ніхто з нас не планує туристичні поїздки в росію

Речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що російська влада так поспішала з санкціями проти США, що помилково запровадила обмежувальні заходи проти померлого у 2002 році батька Джо Байдена замість самого американського президента.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill.

«Спершу зазначу, що ім’я президента Байден-молодший, тож вони (росіяни – ред.), можливо, санкціонували його батька. Нехай він спочиває з миром», - сказала Псакі.

Повне ім’я глави Білого дому - Джозеф Робінетт Байден-молодший у той час, як росіяни санкціонували Джозефа Робінетта Байдена.

«По-друге, я б сказала. що це нікого з вас не здивує, що ніхто з нас не планує туристичні поїздки в росію. Ніхто з нас не має банківських рахунків, до яких ми не зможемо отримати доступ (через ці санкції – ред.)», - додала Псакі.

Ексдержсекретар США Хілларі Клінтон, яка також опинилися під російськими санкціями, з іронією прокоментувала рішення москви.

«Я хочу подякувати російській академії за цю нагороду за життєві досягнення», - написала вона у Твіттері.

Учора російська федерація запровадила персональні санкції, так званий «стоп-лист», стосовно представників керівництва США та пов'язаних з ними осіб. Список містить 13 осіб, серед яких президент Джо Байдена, держсекретар Ентоні Блінкен, міністр оборони Ллойд Остін, голова Об'єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі, помічник президента США з нацбезпеки Джейкоб Салліван, директор ЦРУ Вільям Бернс, прессекретар Білого дому Джен Псакі, ексдержсекретар Хілларі Клінтон тощо.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Оценка материала:

5.00 / 2
Псакі – про санкції кремля: Ніхто з нас не планує туристичні поїздки в росію 5.00 5 2
Політика / Світ
16.03.2022 795
Еще материалы раздела «Світ»