<
НОВИНИ ДНЯ: Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травнявсі новини дня
Політика
Україна
17.03.2022 2645

Резніков – насильно мобілізованим мешканцям ОРДЛО: Тікайте або здавайтеся в полон

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до мешканців ОРДЛО та тимчасово окупованих Криму й Севастополя, які були насильно мобілізовані, із пропозицією здаватися Збройним силам України.

630_360_1643879529-709_17.03.22

Як передає Укрінформ, про це міністр заявив у Фейсбуці.

«Окремо звертаюся до мешканців ОРДЛО та Криму з Севастополем. Ми продовжуємо вважати вас громадянами України. Тим, хто не став колаборантом і не вчинив злочинів, нічого не загрожує. Якщо зараз вас насильно мобілізують до російського війська – робіть усе, щоб не потрапити на фронт. Тікайте, ховайтеся. Якщо ж цього не вдалося уникнути, шукайте спосіб негайно перейти на бік української армії», - заявив міністр.

Таким чином, на його думку, насильно мобілізовані мешканці ОРДЛО та Криму зможуть зберегти своє життя: "Ви збережете своє життя. Це – головне. З рештою розберемося потім".

Резніков згадав і тих військовослужбовців, які зрадили присязі у 2014 році та запропонував їм здатися Збройним силам України, аби також зберегти життя.

«Ви вчинили злочин проти України, проти українського народу. Ви краще за будь-кого знаєте, що росіяни ставляться до вас як до потенційних зрадників. Тому направляють у найбільш небезпечні точки. Ваше життя для них нічого не вартує. Ви бачите, що росія цю війну неодмінно програє. Хочете жити – тікайте. Або здавайтеся в полон», - закликав міністр.

Крім цього, Резніков запропонував здаватися у полон разом з технікою та надавати важливу інформацію, що допоможе захопити російських офіцерів.

«Це буде враховано під час притягнення вас до відповідальності як суттєва пом’якшувальна обставина. Збережете життя, відбудете покарання, отримаєте шанс почати все спочатку в мирі», - резюмував міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія завдала ракетних ударів по українських містах і розпочала масштабне вторгнення. Війна Росії проти України триває вже 21-ий день.

Україна взяла в полон близько тисячі російських військовослужбовців, які дають свідчення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Резніков – насильно мобілізованим мешканцям ОРДЛО: Тікайте або здавайтеся в полон 5.00 5 2
Політика / Україна
17.03.2022 2645
Еще материалы раздела «Україна»