<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: хто може виїхати за кордон і що для цього потрібно  У Трампа згадали про Україну при формуванні президентської програми нацбезпеки  На початку тижня в Україні стане ще холодніше: прогноз погоди на 13 травня  Україну накриє похолодання, місцями дощитиме: прогноз на початок тижня  В Україні у понеділок до +14°, подекуди - невеликий дощ  Синоптики розповіли про погоду на робочий тиждень в Україні  На Україну чекають заморозки: прогноз погоди на 13 травня всі новини дня
Політика
Україна
17.03.2022 630

Росія за три тижні війни в Україні втратила більше, ніж США в Іраку та Афганістані

За три тижні війни в Україні Росія втратила понад 13 тисяч військовослужбовців, що більше, ніж кількість американських військових, убитих за 20 років в Іраку та Афганістані.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

За словами американських офіційних осіб, ця приголомшлива кількість убитих всього за три тижні боїв, має наслідки для боєздатності російських підрозділів, включаючи солдатів в танкових з'єднаннях.

Чиновники Пентагону кажуть, що 10-відсотковий рівень втрат, включаючи вбитих і поранених, для одного підрозділу робить його нездатним виконувати бойові завдання.

Зараз, коли в Україні бере участь понад 150 тисяч російських військовослужбовців, російські втрати становлять приблизно від 14 до 21 тисячі солдатів.

За словами представників України, НАТО і Росії, російські військові також втратили в бою не менше трьох генералів.

У Пентагоні кажуть, кількість убитих, що зростає, на війні може зруйнувати волю до продовження бойових дій у російських військовослужбовців.

Вже зараз моральний дух російських солдатів сильно впав. Є свідчення того, що вони кидають свою техніку і йдуть з ліс.

Нагадаємо, ЗСУ ліквідували 10 членів вищого командування російської армії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія за три тижні війни в Україні втратила більше, ніж США в Іраку та Афганістані 5.00 5 1
Політика / Україна
17.03.2022 630
Еще материалы раздела «Україна»