<
НОВИНИ ДНЯ: На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагувсі новини дня
Політика
Росія
17.03.2022 699

Російські виробники сталі втратять через санкції 9 млрд доларів

Через санкції Європейського Союзу сукупний збиток російських виробників сталі складе близько 9 мільярдів доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Spravdi.

Так, санкції ЄС торкнуться 40% експорту російської сталі в Європу, що підтверджують навіть офіційні інформресурси РФ.

Зазначається, що російська "Сєвєрсталь" через вжиті ЄС обмежувальні заходи вже припинила експорт сталевої продукції до країн Євросоюзу, де клієнти відмовляються від закупівель через санкції проти основного власника металургійної компанії Олексія Мордашова.

"Сєвєрсталь" постачала на європейський ринок 2,5 мільйона тонн металу та отримувала 34% усього виторгу, що становить близько 3,9 мільярда доларів на рік.

Станом на початок повномасштабної війни РФ проти України, 24 лютого, статки Мордашова становили 23 мільярди доларів. За перший день війни він втратив 4,2 мільярда рублів через зміну біржової вартості цінних паперів.

Нагадаємо, що в черговий пакет санкцій ЄС проти Росії увійшла заборона на імпорт сталевих виробів приблизно на 3,3 мільярда євро.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російські виробники сталі втратять через санкції 9 млрд доларів 5.00 5 2
Політика / Росія
17.03.2022 699
Еще материалы раздела «Росія»