<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
19.03.2022 756

Українська криза – не в наших інтересах – Сі Цзіньпін поговорив із Байденом

Таку думку висловив Сі Цзіньпін президенту США Джо Байдену.

Конфлікти та протистояння, на кшталт війни в Україні, нікому не потрібні, заявив президент Китаю Сі Цзіньпін главі США Джо Байдену під час відеодзвінка сьогодні, 18 березня, повідомляє CNN із посиланням на китайські державні ЗМІ.

«Міждержавні відносини не можуть перейти до стадії військового протистояння. Конфлікт і протистояння не є інтересами сторін. Мир і безпека є найдорожчими скарбами міжнародного співтовариства», – заявив глава КНР.

Глава КНР додав, що його країна та Сполучені Штати повинні направляти двосторонні відносини на правильний шлях, і обидві сторони також повинні взяти на себе належну міжнародну відповідальність і докладати зусиль для миру в усьому світі.

Розмова між двома світовими лідерами — перша дискусія за кілька місяців, повідомили у Білому домі.

Це сталося через кілька днів після того, як у США припустили, що Китай може надати Росії військову та фінансову допомогу, яку просили в межах її війни в Україні.

CNN, посилаючись на дані американської розвідки, поки не надає прогнозів щодо намірів КНР.

«Це частина наших постійних зусиль щодо підтримки відкритих ліній зв’язку між Сполученими Штатами та КНР», – заявила речниця Білого дому Джен Псакі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українська криза – не в наших інтересах – Сі Цзіньпін поговорив із Байденом 5.00 5 2
Політика / Україна
19.03.2022 756
Еще материалы раздела «Україна»