<
НОВИНИ ДНЯ: Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експертавсі новини дня
Політика
Росія
21.03.2022 854

Росія виходить з мирних переговорів з Японією і скасовує безвіз на Курилах

Російська Федерація виходить з переговорів з Японією про укладення мирного договору і скасовує безвізові поїздки для японців на південні Курильські острови. Даний захід є відповіддю на санкції проти РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МЗС Росії.

Повідомляється, що у зв'язку з японськими санкціями проти Росії за війну проти України російська сторона не має наміру продовжувати переговори з Токіо про укладення мирного договору, який не був підписаний після Другої світової війни.

"Прийнято рішення про припинення безвізових поїздок японських громадян на основі угод про безвізові обміни між південними Курильськими островами Російської Федерації і Японією від 1991 р. і про максимально полегшені відвідування колишніми японськими жителями південних Курил місць свого колишнього проживання від 1999 р.", - йдеться в повідомленні.

Крім того, російська сторона виходить з діалогу з Японією про налагодження спільної господарської діяльності на південних Курилах. А також блокує продовження статусу Японії як партнера Організації Чорноморського економічного співробітництва по секторальному діалогу.

Нагадаємо, раніше Японія розширила санкції проти Росії за вторгнення в Україну, внісши в чорний список 15 представників російських міністерств і 9 державних компаній і організацій.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія виходить з мирних переговорів з Японією і скасовує безвіз на Курилах 5.00 5 2
Політика / Росія
21.03.2022 854
Еще материалы раздела «Росія»