<
НОВИНИ ДНЯ: Що буде з цінами в Україні: прогноз фінансових аналітиків, банкірів та населення  "Опиняються у пастці": Веніславський про чоловіків, які повертаються до України, щоб стати на облік  Як приготувати рагу з ранніх овочів за рецептом Савви Лібкіна  У нашого Всесвіту є двійник, де час тече в зворотний бік — вчені  Від багатовекторності Кучми до заявки на вступ: як Україна йде в НАТО  У Пентагоні відреагували на так звані "мирні" умови Путіна  Як приготувати запечені млинці під соусом бешамель: цікавий рецепт з Instagramвсі новини дня
Політика
Європа
22.03.2022 910

Дефолт та падіння ВВП на 15%: прогноз S&P по Білорусі

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings прогнозує, що Білорусь протягом року оголосить дефолт, а економіка країни впаде на 15%.

Про це повідомляється у пресрелізі агентства. Пише Мінфін.

Падіння ВВП та дефолт

Аналітики S&P зазначають, що Білорусь очікує найрізкіший економічний спад за останні десятиліття. Згідно з базовим сценарієм ВВП країни скоротиться на 15% у 2022 році, а потім на 5% у 2023 році.

«Білорусь може оголосити дефолт протягом наступних 12 місяців. Ми також вважаємо за можливе небажання Білорусі виконувати свої зобов'язання у відповідь на санкції», — зазначають у S&P.

За оцінкою агентства, на тлі західних санкцій, Білорусь зараз стикається зі зростаючими ризиками для економіки, платіжного балансу і фінансової стабільності.

Західні санкції на Білорусь

Нагадаємо, що самопроголошений диктатор Білорусі Олександр Лукашенко фактично приєднався до Володимира Путіна у організації вторгнення в Україну. На Білорусь та Російську Федерації за це наклали суттєві санкції.

Західні санкції націлені, зокрема на ключові експортні товари Білорусі — калійні добрива та нафтопродукти. Припинено доступ до SWIFT для трьох білоруських банків, у Євросоюзі обмежено операції Нацбанку Білорусі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Дефолт та падіння ВВП на 15%: прогноз S&P по Білорусі 5.00 5 1
Політика / Європа
22.03.2022 910
Еще материалы раздела «Європа»