<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
Політика
Європа
04.04.2024 181

Лукашенко анонсував підготовку Білорусі до війни: аналітик про мотиви диктатора

На думку Мусієнка, черговою ескалацією РФ хотіла б відвернути увагу від України і намагається втягнути у це Білорусь.

ae6b06ed8b9c59ea7f6a765aa821c7ca_04.04.24

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що його країна готується до війни проти "недружніх держав". Пише ТСН. 

Що означає така заява Лукашенка, пояснив військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону.

"По-перше, зараз зростають дуже серйозні виклики для Литви. Недаремно туди Нідерланди перекинули Patriot. Я сподіваюся, що той Patriot тимчасово в Литві, він не повернеться в Нідерланди, а потім приїде в Україну", – каже експерт.

На думку Мусієнка, для Литви зараз загрози дуже високі. Тому що Росія б хотіла відвернути увагу, спробувати зробити чергову ескалацію і під цим приводом домовитися з Заходом.

"І другий момент, це ще такий спосіб для Лукашенка постійно говорити про підготовку. Розумієте, він тягне час... Путін його постійно спонукає, і Путін тисне, а він все "ми готуємось, ми готуємось, ми готуємось". І так роками", – підсумував аналітик.

Нагадаємо, що у ЄС відреагували на заяву самапроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про підготовку до війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лукашенко анонсував підготовку Білорусі до війни: аналітик про мотиви диктатора 5.00 5 2
Політика / Європа
04.04.2024 181
Еще материалы раздела «Європа»