<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус" всі новини дня
Політика
Україна
24.03.2022 731

ДБР відкрило справу проти митників, які пропустили Суркісів через кордон

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо митників, які пропустили через кордон відомих бізнесенів Григорія та Ігоря Суркісів без перевірки та декларування.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження щодо інспекторів митного посту "Вилок" Закарпатської митниці, які пропустили через кордон автомобілі Суркісів без перевірки.

"26 лютого у зону митного контролю прибули дві автівки, за кермом яких перебували Григорій та Ігор Суркіси з чотирма пасажирами в кожній машині. Інспектори не оглянули багаж та особисті речі, не виконали інші дії, передбачені законодавством під час воєнного стану. Декларування будь-яких коштів та речей під час митного оформлення вказаними особами не проводилось", - ідеться у повідомленні.

Водночас, за попередніми даними, на митному пості в Угорщині Суркіси задекларували до ввезення в країну великі суми готівки.

За даними "Української правди", вони виїхали через пункт "Вилок" на Закарпатті без декларування готівки на українській митниці, а на угорському митному пункті оформили в себе готівку у 17,6 мільйона доларів.

Як повідомляв Укрінформ, ДБР розслідує факт незаконного переміщення через через пункт пропуску "Вилок" Закарпатської митниці до Угорщини майже 30 млн євро. Як написав у Телеграм-каналі Сергій Лещенко, гроші вивозила дружина ексдепутата Ігоря Котвицького.

Оценка материала:

5.00 / 2
ДБР відкрило справу проти митників, які пропустили Суркісів через кордон 5.00 5 2
Політика / Україна
24.03.2022 731
Еще материалы раздела «Україна»