<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росієювсі новини дня
Політика
Європа
30.03.2022 509

Німеччина готова стати гарантом безпеки України

Німеччина готова стати гарантом безпеки України в рамках її майбутнього мирного договору з Російською Федерацією. Але поки невідомо, чи будуть такі гарантії включати військовий компонент.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як заявив прес-секретар німецького уряду Штеффен Хебештрайт, канцлер Олаф Шольц в телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським висловив "загальну готовність" виступити в ролі гаранта безпеки.

При цьому Хебештрайт не став уточнювати, чи буде роль гаранта безпеки також включати військовий компонент.

Нагадаємо, раніше постійний представник Великобританії при ООН Барбара Вудвард теж заявила про готовність Лондона стати гарантом безпеки України.

Зазначимо, Україна шукає гарантів серед постійних членів Ради безпеки ООН та інших країн. Передбачається, що через два тижні вони зможуть приєднатися до мирних переговорів України та Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Німеччина готова стати гарантом безпеки України 5.00 5 1
Політика / Європа
30.03.2022 509
Еще материалы раздела «Європа»