<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
31.03.2022 766

ДБР викрило нову схему переправлення призовників за кордон

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили нову схему переправлення за кордон чоловіків призовного віку. Їх вивозили під виглядом волонтерів.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу ДБР.

Відзначається, що ДБР разом з прикордонниками затримало чотирьох місцевих жителів Одеської області. Вони організували нелегальне переправлення чоловіків призовного віку до Молдови. При цьому їх видавали за "волонтерів".

"Клієнтам" підозрювані представлялися представниками територіальної оборони Одеської області. Зловмисники брали за кожного переправленого за кордон так званого "волонтера" від 10 до 12 тисяч доларів США.

За даним фактом відкрито кримінальну справу за ч. 3 ст. 332 КК України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 9 років.

Оценка материала:

5.00 / 1
ДБР викрило нову схему переправлення призовників за кордон 5.00 5 1
Політика / Україна
31.03.2022 766
Еще материалы раздела «Україна»