НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
03.04.2022 1461

Російські мародери в Білорусі організували базар для торгівлі награбованим майном українців: що є в "асортименті"

Окупанти також намагаються обміняти викрадену в домівках валюту.

Російські військові у Білорусі відкрили базар для торгівлі награбованим майном українців. Крім того, частину речей мародери відправляють поштою додому.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України. Пише tsn.ua.

Так, спеціалізований базар окупанти облаштували у місті Наровля в Білорусі, де продають награбоване в Україні майно.

В "асортименті" мародерського базару — пральні та посудомийні машини, холодильники, дорогоцінні прикраси, автомобілі, велосипеди, мотоцикли, посуд, килими, витвори мистецтва, дитячі іграшки та косметика.

Окупанти також намагаються обміняти викрадену в домівках валюту – долари та євро. Водночас через внутрішні обмеження з обігу валюти, білоруси неохоче погоджуються на обмінні операції та пропонують окупантам звертатися в місцеві банки. Росіяни, своєю чергою, відмовляються, мовляв, командування зоборонило.

Як повідомляє Генштаб, окупанти організували централізоване постачання нових партій мародерського "товару" на свій базар. Зокрема, з міста Буринь (Конотопський район, Сумська обл.) в напрямку державного кордону рухається колона вантажних автомобілів з різноманітним майном – промисловими товарами та речами домашнього вжитку.

Нагадаємо, в місті Мозир в Білорусі скупчуються російські військові КАМАЗи з яких солдати вивантажують пакунки з награбованими речами. Награбоване відправляється до РФ російською службою експрес-доставки СДЕК.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російські мародери в Білорусі організували базар для торгівлі награбованим майном українців: що є в "асортименті" 5.00 5 2
Політика / Україна
03.04.2022 1461
Еще материалы раздела «Україна»