<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлашавсі новини дня
Політика
Україна
08.04.2022 610

ДБР викрило помічників нардепів від ОПЗЖ у роботі на окупантів

Державне бюро розслідувань викрило помічників декількох народних депутатів від "Опозиційної платформи - За життя", які працювали на агресора. Їх підозрюють у колабораційній діяльності.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ДБР.

За інформацією слідства, до антиукраїнської діяльності причетний помічник-консультант на громадських засадах народного депутата України дев’ятого скликання від політичної партії "Опозиційна платформа - За життя". Він є один з топменеджерів забороненого телеканалу "112 Україна" та співзасновником молодіжного крила ОПЗЖ.

Правоохоронці встановили, що чоловік координував з російськими кураторами розповсюдження фейків через підконтрольні ЗМІ. Також він передавав агресорам інформацію щодо суспільно-політичного життя України.

Також до колабораційної діяльності причетний один із керівників секретаріату фракції ОПЗЖ, особистий юрист та довірена особа народного депутата Віктора Медведчука.

Під час обшуків в офісах та за адресами проживання даних осіб вилучили:

  • документацію, яка підтверджує виплати для проведення масових акцій в різних регіонах України, а також план та результати їх проведення;

  • чорнові записи та аналіз суспільно-політичної ситуації в Україні за період проведення війни;

  • протоколи дільничних виборчих комісій;

  • моніторинг заяв українських політичних діячів та їх аналіз;

  • комп’ютери, телефони та інші носії інформації з підтвердженням протиправної діяльності тощо.

Наразі ДБР встановляє місцеперебування фігурантів, їх спільників, банківські рахунки, майно та вирішує питання про його націоналізацію.

Оценка материала:

5.00 / 1
ДБР викрило помічників нардепів від ОПЗЖ у роботі на окупантів 5.00 5 1
Політика / Україна
08.04.2022 610
Еще материалы раздела «Україна»