<
НОВИНИ ДНЯ: ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 року  Булгур із грибами: дуже швидкий рецепт  Соціальна оренда: в Україні хочуть зробити житло доступним для всіх – законопроєкт  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Україна може зіткнутися із тиском, щоб продемонструвати успіхи на фронті до виборів у США – FT  Рецепт зеленого борщу зі щавлем  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
12.04.2022 695

Шрі-Ланка оголосила дефолт за зовнішнім боргом

Влада Шрі-Ланки оголосила дефолт за своїм зовнішнім боргом у розмірі близько 51 млрд доларів в очікуванні порятунку від Міжнародного валютного фонду. Переговори з МВФ заплановані на кінець квітня.

tea_harvest_2132767_1920_650x410_12.04.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Hindustan Times.

Міністерство фінансів Шрі-Ланки заявило, що кредитори, включаючи іноземні уряди, можуть на свій розсуд капіталізувати процентні платежі, належні з другої половини дня вівторка, або вибрати виплату в шрі-ланкійських рупіях.

Раніше чиновники заявили, що острівна держава, яка переживає найважчу економічну кризу за останні десятиліття, тимчасово призупинить виплати за зовнішнім боргом, щоб уникнути жорсткого дефолту і зберегти свої обмежені Іноземні резерви для імпорту предметів першої необхідності, таких як продукти харчування, паливо і ліки.

"Дійшло до того, що виплати за боргами стали складними і неможливими. Найкраще, що можна зробити - це реструктурувати борг і уникнути жорсткого дефолту", - заявив глава центрального банку Шрі-Ланки П Нандалал Вірасінгхе.

Валютні резерви Шрі-Ланки скоротилися на 16,1% до 1,93 млрд доларів у березні у порівнянні з місяцем раніше.

Цього року владі належить виплатити приблизно 8,6 млрд доларів за боргами, і стрімке скорочення резервів ставить під сумнів здатність Шрі-Ланки виплатити хоча б частину цієї суми.

Оценка материала:

5.00 / 1
Шрі-Ланка оголосила дефолт за зовнішнім боргом 5.00 5 1
Політика / Світ
12.04.2022 695
Еще материалы раздела «Світ»