<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
15.04.2022 836

Розробник комплексу «Нептун» подякував ЗСУ за влучний залп по крейсеру «Москва»

Державне Київське конструкторське бюро “Луч” подякувало Збройним силам України за майстерність у використанні протикорабельного ракетного комплексу “Нептун” для знищення російського крейсера “Москва”.

Про це КБ “Луч” написало у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Прийняття на озброєння та виконання серійного замовлення на комплекс 360МЦ “Нептун” - результат копіткої праці робітників ДП “ДержККБ “Луч” та підприємств-субпідрядників. Влучний залп по флагману ворожого флоту – найвища нагорода та визнання нашої праці”, - ідеться в повідомленні.

У КБ "Луч" подякували Збройним силам України за мужність і майстерність у використанні зброї їхнього виробництва.

Як повідомляв Укрінформ, 13 квітня українські військові підбили російський крейсер "Москва" ракетами "Нептун", завдавши йому серйозних ушкоджень.

Виведення з ладу ракетного крейсера "Москва" з 16-ма крилатими ракетами зменшило сумарний залп крилатих ракет кораблів чорноморського флоту російської федерації, що перебувають наразі в Чорному морі, з 72 до 56.

14 квітня пресслужба Оперативного командування "Південь" заявила, що крейсер російського чорноморського флоту "Москва" почав тонути після потужного вибуху боєзапасу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Розробник комплексу «Нептун» подякував ЗСУ за влучний залп по крейсеру «Москва» 5.00 5 1
Політика / Україна
15.04.2022 836
Еще материалы раздела «Україна»