<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус" всі новини дня
Бізнес
Економіка
18.04.2022 682

Мінекономіки не виключає повної дерегуляції для бізнесу й після воєнного стану

Повну дерегуляцію бізнесу, яка стала вимушеним кроком на період війни, потрібно закріпити на законодавчому рівні і після скасування воєнного стану в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на першого віце-прем'єр-міністра - міністра економіки Юлію Свириденко у Facebook.

"Це ж на період воєнного стану, а я би хотіла, щоб ми з нашими партнерами та урядом розробили та закріпили на законодавчому рівні оцю повну дерегуляцію і на період після воєнного стану - щоб спростити процедури реєстраційні та процедури, потрібні для виробництва, для наших іноземних партнерів", - сказала вона.

Зараз завдання уряду, за її словами, повернути великий, середній та бізнес до праці.

"Ми вже зараз вдячні великим металургійним підприємствам за те, що після наших візитів, після вирішення точкових питань вони почали працювати. Ми справді просимо весь бізнес, який почуває себе у безпеці, повертатися, тому що це робочі місця, і тому що зараз взагалі переосмислюється роль бізнесу - він вже не просто бізнес, а виконавець соціальної функції великої", - сказала Свириденко.

Для спрощення роботи бізнесу влада, за її словами, вирішила питання по дерегуляції - спростила і прибрала 500 необхідних дозволів.

"Зараз їх тільки 50 - тих, за якими держава здійснює контроль. Ми не здійснюємо ринковий нагляд, крім контролю за цінами на соціально значущі товари і на паливо, і все для того, щоб бізнес вільно почувався і повертався до роботи", - зазначила Свириденко.

Вона також нагадала, що підприємства, які відчувають небезпеку у фронтових районах, можуть скористатись програмою релокації. За нею на сайт Мінекономіки надійшли вже тисячі заявок.

"Ми перевезли 400 підприємств, і вже більше 200 працюють - для них ми забезпечуємо і приміщення, і підключення, і допомогу у розселенні працівників", - повідомила Свириденко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Мінекономіки не виключає повної дерегуляції для бізнесу й після воєнного стану 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
18.04.2022 682
Еще материалы раздела «Економіка»