НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
19.04.2022 519

Росія знищила до 30% інфраструктури України на $100 млрд – міністр

За час війни Росії в Україні знищено або пошкоджено 30% інфраструктури на 100 мільярдів доларів.

Про це заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, повідомляє Reuters.

"Практично всі складові нашої транспортної інфраструктури так чи інакше постраждали", – зазначив він.

Кубраков вважає, що реконструювати інфраструктуру можна за два роки з використанням заморожених російських активів для фінансування.

За його словами, вторгнення, яке Росія розпочала в лютому, зачепило "20-30% усієї інфраструктури з різним ступенем пошкодження та різним рівнем руйнування".

Кубраков зазначив, що понад 300 мостів на національних дорогах були зруйновані або пошкоджені, понад 8 тис. км доріг необхідно відремонтувати або відновити, а десятки залізничних мостів підірвані. Наразі він оцінив збитки у 100 мільярдів доларів.

Міністр повідомив, що його міністерство розпочало деяку реконструкцію на територіях, які тепер повернулися під контроль українських військ.

"Якщо говорити про дороги, мости та житлові будинки, то я вважаю, що майже все можна відновити за два роки... якщо всі працюватимуть швидко", – сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія знищила до 30% інфраструктури України на $100 млрд – міністр 5.00 5 2
Політика / Україна
19.04.2022 519
Еще материалы раздела «Україна»