<
НОВИНИ ДНЯ: Байден зробив нову заяву по Україні, назвавши Путіна "жорстоким тираном"  Дощі з грозою накриють пів України: прогноз погоди на 27 травня  В Україні 27 травня до +27°, подекуди дощі та грози  Пів України накриють грози: яка погода очікує нас у неділю 26 травня  До Києва йдуть дощі: синоптики назвали точну дату, коли почнуться опади  До України йдуть дощі: якою буде погода на наступному тижні  Дощі, грози та пориви вітру: якими будуть останні травневі вихідні в Українівсі новини дня
Політика
Україна
20.04.2022 623

Авіація рф намагається не заходити у зону дії української ППО

Першою ціллю російських військ були Повітряні сили, однак українські військові успішно вивели з-під удару майже всю техніку та людей. Тож ворог не контролював і не контролює українське небо, а ворожа авіація намагається не заходити у зону дії української ППО.

630_360_1644276522-482_20.04.22

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр з посиланням на словом Командувача Повітряних Сил генерал-лейтенанта Миколи Олещука.

«Повітряні сили у цій війні пишуть свою унікальну історію. Першою ціллю російських військ стали саме Повітряні сили: радіолокаційні підрозділи, зенітні ракетні війська, військові аеродроми, командні пункти. росіяни планували одномоментно знищити усю протиповітряну оборону (ППО) нашої держави. Однак Повітряні сили були готові до такого сценарію, тому успішно вивели з-під удару майже всю техніку та людей, які продовжують виконувати бойові завдання», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 55-ту добу поспіль Повітряні сили обороняють українське небо від російської авіації та крилатих ракет ворога та зберегли тисячі життів: «Як би не хотілось ворогу знищити нашу систему протиповітряної оборони, йому це не вдається. Ворог не контролював і не контролює українське небо. Понісши серйозні втрати в авіаційній техніці, ворожа авіація намагається не заходити у зону дії нашої ППО, а також уникає прямого контакту з українськими винищувачами».

Як повідомляв Укрінформ, війська російської федерації з 24 лютого по 19 квітня втратили в Україні орієнтовно 20 800 осіб. Також ворог втратив танків 802 одиниці, бойових броньованих машин ‒ 2063, артилерійських систем – 386, РСЗВ - 132, засобів ППО - 67, літаків – 169, гелікоптерів – 150, автомобільної техніки - 1495, кораблів / катерів - 8, цистерн з ПММ - 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 158, спеціальної техніки - 27, пускових установок ОТРК/ТРК - 4.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Оценка материала:

5.00 / 2
Авіація рф намагається не заходити у зону дії української ППО 5.00 5 2
Політика / Україна
20.04.2022 623
Еще материалы раздела «Україна»