<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Бізнес
Страхування
23.04.2022 643

Нацбанк дозволив учасникам страхового ринку купувати іноземну валюту

Національний банк України дозволив страховим компаніям купувати іноземну валюту для здійснення низки страхових виплат за кордоном.

630_360_1459749104-2482_23.04.22

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

«Національний банк України розширив перелік виключень із заборони на транскордонні перекази для учасників страхового ринку. З 22 квітня учасникам страхового ринку дозволено купувати іноземну валюту з метою перерахування коштів у валюті», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 22 квітня набрала чинності постанова правління НБУ «Про внесення змін до постанови правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18», згідно з якою, зокрема, іноземну валюту страховим компаніям дозволено купувати з метою перерахування коштів за певними видами страхування.

Це, зокрема, медичне страхування за кордоном (операції зі здійснення страхової виплати за договорами страхування осіб, що виїжджають за кордон, на рахунки асистуючих компаній- нерезидентів); "Зелена картка" (операції Моторного (транспортного) страхового бюро України з оплати страхових платежів за договорами перестрахування та страхових виплат постраждалим чи вимог до компенсації таких виплат за договорами міжнародного страхування "Зелена картка").

Як повідомлялося, голова правління НБУ Кирило Шевченко анонсував перегляд обмежень в роботі банківської системи України з огляду на її стабільну роботу. Йшлося, втому числі, про послаблення щодо валютообмінних операцій.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нацбанк дозволив учасникам страхового ринку купувати іноземну валюту 5.00 5 2
Бізнес / Страхування
23.04.2022 643
Еще материалы раздела «Страхування»