<
НОВИНИ ДНЯ: Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічкивсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
26.04.2022 1751

Дерусифікація: у Києві хочуть перейменувати майже 300 об’єктів

Київська міська рада збирає пропозиції щодо перейменування 279 міських об’єктів (вулиць, провулків, алей, проспектів, шосе, станцій метрополітену), які мають назви, пов’язані з росією та білоруссю.

Як передає Укрінформ, про це повідомив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

За його словами, у списку на перейменування здебільшого вулиці, чиї назви походять від російських або білоруських міст. Також є обʼєкти, названі на честь письменників, художників, учених.

«У результаті повномасштабного військового вторгнення та тимчасової окупації державою-агресором частини території України необхідно захищати інтереси держави у всіх сферах діяльності. Депутатський корпус Київської міської ради прийняв рішення зібрати пропозиції мешканців щодо перейменування міських об’єктів, які носять назви, пов’язані з росією та білоруссю. Кияни можуть надсилати свої пропозиції до 1 травня. Для цього необхідно надати інформаційну довідку та обґрунтувати запропоновану назву. Згодом буде проведено рейтингове голосування, оскільки саме мешканці мають визначити нові назви для міських об’єктів. У разі, якщо не надійде жодних пропозицій щодо окремих об’єктів, їх перейменовано не буде», – зазначив Бондаренко.

Він підкреслив, що необхідно назавжди позбутись топонімів, які пов’язані з країною-агресором та її сателітом, а також завершити процес дерусифікації у столиці.

Повний перелік обʼєктів, які планується перейменувати, а також зразок оформлення обґрунтування щодо нових назв – за посиланням.

Пропозиції щодо перейменування приймають до 1 травня цього року на електронну адресу:name@kmr.gov.ua

Як повідомлялося, у центрі Києва цього тижня демонтують бронзову скульптуру двох робітників, присвячену возз'єднанню України з росією.

З 24 лютого триває повномасштабне вторгнення в Україну, в т. ч. з території білорусі, російських військ. На боротьбу з ворогом піднявся весь народ України, який чинить йому потужний спротив.

Оценка материала:

5.00 / 3
Дерусифікація: у Києві хочуть перейменувати майже 300 об’єктів 5.00 5 3
Життя та Стиль / Столиця
26.04.2022 1751
Еще материалы раздела «Столиця»