<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.04.2022 1146

Названо найшкідливіший сорт ковбаси: краще не купуйте її взагалі

Експерти назвали найшкідливіший сорт ковбаси, порадивши відмовитися від такого виду виробу взагалі.

Про це пише Radiotrek. Пише rbc.ua.

На думку спеціалістів, безпечної ковбаси в принципі не існує. Проте є така, яку можна назвати менш або більш шкідливою.

Найбезпечніша ковбаса - варена, а найнебезпечніша - напівкопчена. Адже останню спочатку варять, потім смажать, коптять, що значно збільшує кількість небезпечних речовин - канцерогенів.

Ковбаса містить багато шкідливих жирів

Навіть найякісніша ковбаса містить занадто багато жиру. Це стосується і вареної, і напівкопченої, і сирокопченої, і будь-яких сосисок тощо. Думати, що ковбаса може замінити м'ясо - помилково.

Виробники використовують при виготовленні ковбас багато тваринного жиру, солі, сої, крохмалю, желатину, харчових добавок, підсилювачів смаку, барвників.

Ці компоненти перетворюють продукт у бомбу сповільненої дії.

Як часте вживання ковбаси може нашкодити

Лікарі кажуть, що вживання ковбаси негативно впливає на нирки, шлунок, серце. Доведено, що ковбаса канцерогенна, тобто сприяє розвитку онкозахворювань.

Скільки можна їсти ковбаси

Медики нагадують, що ковбасу не можна перетворювати в щоденну частину раціону. Це скоріше "делікатес" і оптимальна доза - до 50 грамів на добу, але не більше.

Оценка материала:

5.00 / 3
Названо найшкідливіший сорт ковбаси: краще не купуйте її взагалі 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
28.04.2022 1146
Еще материалы раздела «Суспільство»