<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
28.04.2022 1608

Кияни пропонують перейменувати вулиці Пушкінську та Льва Толстого на Європейську та «Полку «Азов»

У межах дерусифікації міських об'єктів жителі столиці пропонують перейменувати вулицю Пушкінську на вулицю Європейську, а вулицю Льва Толстого на вулицю Полку «Азов».

Як передає Укрінформ, відповідні ініціативи киян підтримала депутат Київської міської ради Олеся Пинзеник, яка направила офіційні звернення Київському міському голові Віталію Кличку, інформують у КМДА.

«Зараз ми зі зброєю в руках виборюємо наше європейське майбутнє на полі бою проти російського агресора. Наразі необхідно зменшити інформаційний та культурологічний вплив московського наративу на світогляд киян. Ми маємо створити передумови для унеможливлення агітаційно-пропагандистської діяльності країни-агресора у столиці та деколонізувати топоніміку в місті Києві. Для того, щоб побудувати нову європейську державу необхідно позбутись радянського минулого та підтримати громадську ініціативу щодо перейменування вулиці Пушкінської на вулицю Європейську», – зазначила Пинзеник.

Вона підкреслила, що крім цього під перейменування також підпадає суміжна до вулиці Пушкінської вулиця Льва Толстого, тому жителі надіслали пропозицію щодо перейменування її на вулицю «Полку «Азов».

Зазначається, що на карті міста це стане своєрідним символом боротьби народу за єдність, суверенітет і незалежність України на шляху до європейського майбутнього.

«В історії України достатньо багато діячів та Героїв, які гідні того, щоб на їх честь називати вулиці Києва. Тому увічнення пам’яті патріотів та захисників Полку «Азов» є визначальним для української історії та культури, оскільки ці люди давно боронять нашу країну від російської окупації. Вони в кожному бою показують і доводять свою витривалість і жертовність, борються за незалежність нашої країни. Бійці героїчно не припиняють оборону блокадного міста Маріуполь та продовжують нищити окупанта. Українські добровольці та військовослужбовці творять нову сучасну історію нашої країни. В України є те, чого в росії ніколи не було і не буде – це відданість своєму народу та боротьба заради честі і свободи», – наголосила Пинзеник.

Депутат додала, що необхідно розглянути громадські ініціативи щодо перейменувань двох вулиць у столиці та провести рейтингове електронне голосування.

У КМДА зауважили, що повний список обʼєктів, які планується перейменувати, а також зразок оформлення обґрунтування щодо нових назв можна знайти за посиланням. Кияни можуть надавати свої пропозиції до 1 травня цього року.

Як повідомлялося, секретар РНБО Данілов в ефірі 20 квітня сказав, що в Україні після перемоги над рф буде проведено тотальну дерусифікацію - бізнесу, політики, інших сфер, і нічого російського в нашій країні не залишиться.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кияни пропонують перейменувати вулиці Пушкінську та Льва Толстого на Європейську та «Полку «Азов» 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
28.04.2022 1608
Еще материалы раздела «Столиця»