<
НОВИНИ ДНЯ: Опади відступлять: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині  Спека відступає: 13 червня в Україні стане свіжіше  Удари України вглиб Росії: Світан назвав необхідну зброю, яка зможе діставати аж до Уралу  Зеленський хоче до зими відновити усі зруйновані енергооб'єкти, які можливо  Дощі, а подекуди навіть грози: якою буде погода в Україні 13 червня  Україну накриють зливи з градом і шквалами: синоптикиня уточнила прогноз на вівторок  Зливи, град та шквали: синоптик попередила про небезпечні опади та похолоданнявсі новини дня
Політика
Україна
01.05.2022 747

Росія краде на окупованих територіях зерно

Російські загарбники вивозять з України сотнями тисяч тон зерно. Про такі випадки повідомляють з тимчасово окупованих територій в Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях.

Так, за даними Мінагрополітики, з указаних областей було вивезено декілька сотень тисяч тон зернових.

"Росіяни використовують тактику початку 20 ст. з крадіжками зерна й вивезення його з України. На сьогодні ми маємо підтверджені факти", - розказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі національного телемарафону.

За його словами, на цих територіях в фермерських запасах, що формувалися для посівних робіт, а також для переробки (для виготовлення борошна, випікання хліба), знаходиться близько півтора мільйони тон зернових.

"Це суттєвий запас. За міжнародними цінами це коштує сотні мільйонів доларів. І є великий ризик, що це буде просто вкрадено і вивезено на користь Росії", - наголосив заступник міністра.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія краде на окупованих територіях зерно 5.00 5 1
Політика / Україна
01.05.2022 747
Еще материалы раздела «Україна»