<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росієювсі новини дня
Політика
Україна
03.05.2022 543

На окупованих територіях ворог поширює фейки про примусову мобілізацію в Україні, - РНБО

На тимчасово захоплених територіях ворог розповсюджує дезінформацію про те, що в Україні нібито примусово мобілізують всіх чоловіків, які евакуйовуються із захоплених територій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр протидії дезінформації при РНБО.

"Серед жителів тимчасово окупованих населених пунктів загарбники активно поширюють інформацію про нібито загальну примусову мобілізацію всіх чоловіків, які в’їжджають на підконтрольну Україні територію. Подібні чутки окупанти поширюють також на власних блокпостах", - йдеться в повідомленні.

Окупанти пояснюють це тим, що нібито мобілізація необхідна для поповнення Збройних сил України, що несуть величезні втрати у бойових діях.

Однак, у РНБО застерігають, що Росія розповсюджує фейк задля того, аби люди не виїжджали з тимчасово окупованих населених пунктів. Адже саме це може спричинити ускладнення ведення бойових дій української армії.

Раніше ми повідомляли, що Росія намагається спровокувати продовольчу кризу на півдні України.

Також ми писали, що в РНБО звернулися до блогерів, аби ті утримались від оцінок війни та не сіяли паніку.

Оценка материала:

5.00 / 2
На окупованих територіях ворог поширює фейки про примусову мобілізацію в Україні, - РНБО 5.00 5 2
Політика / Україна
03.05.2022 543
Еще материалы раздела «Україна»